Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2013

Mekin mejäillän!

Ilmoittauduimme Kertun kanssa mejän alkeiskurssille. Mejä lyhenteenä tarkoittaa ihan virallisesti metsästyskoirien jäljestämiskoetta, mutta me siis mennään vasta opettelemaan. Kyseessä on siis maastoon tehty verijälki jota koiran tulisi seurata joko maavainulla tai ilmavainulla.

Kurssi järjestetään Lahdessa Mustin Kerhon toimesta huhtikuun puolessa välissä. Lauantai alkaa luennolla ja teorialla, jonka jälkeen käydään tekemässä jäljet maastoon sunnuntaita varten. Sunnuntaina koirat ajavat jokainen oman jäljen ja kouluttaja neuvoo ja analysoi koiran työtä.Voi hurja että mä odotan mielenkiinnolla!

Mä olen jo pitkään halunnut aloittaa Kertun kanssa jonkun ihan oman jutun, meidän kahden yhteisen ja ikioman. Armin kanssa kun käydään näyttelyissä ja muutenkin tapaamassa vieraita koiria ja ihmisiä, mutta kun nuo aktiviteetit ei vaan passaa Kertulle. Mejä voisi olla sellainen laji jossa Kerttu saa tehdä työtä ja suorittaa lähestulkoon yksin, paineistumatta vieraista koirista (vieraat ihmiset siedetään jo ihan kivasti). Toki olen ajatellut että myös Armi saa osansa tästäkin harrastuksesta, mutta pääosin pyhittäisin sen kuitenkin Kertulle :)

Tällä nenällä luulisi metsästä löytyvän jälki jos toinenkin :)

6 kommenttia:

 1. Siinäpä onkin mukava harrastus! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen perusteella mitä olen teoriapohjalta lajiin tutustunut, tuntuu tosi mielenkiintoiselle. Ja sitten kun päästään tosi toimiin niin on varmasti vielä paljon mukavampaa mitä edes osasin odottaakaan :)

   Poista
 2. Hieno juttu! Varmasti hyvä laji Kertulle :) Me odotellaan Nooan kanssa, että lumet jo sulaisivat niin päästäisiin taas treenailemaan. Tänä vuonna jos päästäisiin mejä-kokeeseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan kovasti että mitä Kerttu tykkää! Olosuhteet huomioon ottaen voisi kuvitella että tällainen alkakantainen yksilösuorituslaji olis just Kertun juttu! :) Me luetaan sitten tarkasti kaikki teidän mejä (ja muutkin) postaukset, ja otetaan sieltä hyviä vinkkejä!

   Poista
 3. Hyvä hyvä, "kärsä" käyttöön Kerttu!

  VastaaPoista
 4. Just näin! Ja on muuten niin hauskasti sanottu tuo kärsä käyttöön, että saatampa käyttää sitä itsekin jatkossa joskus (kunhan saamme sen kärsän käyttöön) =D

  VastaaPoista

Kiitos tassunjäljistäsi!