Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

Lahtelaiset

Pihakoirien erikoisnäyttelyyn Heinolassa osallistui meikäläisistä Lahden poijjaat Aatos ja Murre. Pihakoiria oli ilmoitettu erkkariin Rune Fagerströmin arvosteltavaksi 18 kpl ja jännäsin puoli aamua että miten meidän poikien oikein käykään. No hienostihan niille kävi!

Aatos
VAL ERI 2
3v. Erinomainen koko. Antaa melko neliömäisen vaikutelman, mutta erinomainen vahvuus kauttaaltaan. Hyvä sukupuolileima. Hyvät pään mittasuhteet. Turhan pyöreä kallo. Voimakas otsapenger. Hyvin asettuneet korvat. Vahva kuono-osa. Hyvät silmät. Sopiva kaula. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut ja eturinta voimakkaampi. Hyvä rinnan syvyys. Lyhyt lantio. Hyvä luusto. Hyvät käpälät. Erinomainen karva. Tulisi liikkua paremmalla askelpituudella. Hyvä häntä.

Aatos ei tällä kertaa saanut SA:ta, mutta oikein hienon arvostelun kyllä.  Ja Murrepa sitten taas yllätti kaikki ja pärjäsi ihan yli odotusten!

Murre
JUN ERI 1 SA PU1 SERT VSP
13kk. Erinomainen koko. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvänmallinen pää. Oikea kallon leveys. Sopiva otsapenger. Hyvät silmät. Hyvät korvat. Kaunis ilme. Hyvä kaula. Riittävä eturinta. Rungon syvyys on hyvä, mutta kylkien tulee vielä pyöristyä. Hyvä ylälinja. Sopivat takakulmaukset. Hyvä lantio. Hyvä väri ja karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös. Hyvin esitetty.
 
Murrelainen junnukakara oli toistamiseen VSP ihan peräjälkeen. Tuomari tykkäsi Murresta kuulemma ihan kauheasti, oli sanonut että vaikka koira on vielä keskeneräinen ja kehittymätön rääpäleinen pitkine koipineen ja juniorin muotoineen, on nyt jo nähtävissä äärimmäisen hyvä tyyppi, juuri sellainen kuin pihakoira hänen mielestään pitää ollakin. 

Sekä Aatos että Murre on ilmoitettu vielä tälle vuodelle Lahteen Carsten Birkin arvosteltavaksi. Sinne reissuun on lähdössä myös Ronda ja Edi, eli jos hyvin käy, niin saan esittää ensimmäistä kertaa elämässäni kasvattajaryhmän. Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyyn lähtee tietysti Armi puolustamaan PMV -09 titteliään, sekä kakruista ainakin Ronda ja Murre, luultavasti Edikin. Aatoksen näyttelyt alkaa olla aika lailla käytynä, se kun ei selkeestikään kauheesti tykkää tuosta esiintymisestä, niin kaikella kunnioituksella keskittyköön jatkossa ihan muihin töihin, kuten vaikka sussutteluun ja nenähommiin. Hannan sanoja sähköpostiviestistä suoraan lainatakseni:

"Aatoksen kanssa voidaan ruveta enenevässä määrin suuntaamaan tehoja MEJÄ:ään tai muihin hajulajeihin. Aatos nimittäin lähes nenällään aurasi näyttelykehää, kun hajut oli sen mielestä kaikkein kiinnostavimpia. Mä oonkin sanonu et Aatos on kuin traktori, Massey Fergusson, vahva, massallaan jyräävä pelto- ja metsätyökalu, jolla on kuono kuin aura."
 
Kuvaa kyllä Aatosta enemmän kuin hyvin! Meijän Massikka-ukko! =D
Lisää suoria lainauksia, seuraavaksi lääkärikuulumisia:

Kävimme juuri poikien kanssa tohtorilla ja tohtori sanoi näin:

Aatos on lihaksikas 10,2 kg painava, terve, jalostuskelpoinen 0/0 polvineen ja palleineen. Sydän- ja hengitysäänet siistit. Kennelyskärokotus pistetty.

Murre on hyvän lihaskunnon omaava 8,4 kg painava uros palleineen. Sydän- ja hengitysäänet siistit. 1-vuotiaan rokotustehostukset annettu. 
 
Voi mahoton että on hienot pojat, ja pojilla mahtava emäntä!

4 kommenttia:

 1. Kyllä on Armi saanut loistavia jälkeläisiä :) ONNEA kasvattajalle ja kasvattien omistajille! Olet löytänyt niin ihanat ihmisetkin kasvattiesi rinnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä niillä jälkeläisillä on hienot iskätkin! :) Kun jalostusvalinnat on tehty, on sen jälkeen yksi tärkeimmistä asioista se ihanien ihmisten löytäminen! Ja onnekseni olenkin löytänyt kasvateilleni mitä mahtavimmat ihmiset!

   Poista
  2. Niin oikeassa...eräs viisas kasvattaja on kirjoittanut suurinpiirtein näin; hän antaa pennulle nimen ja ostaja sitten kasvattaa siitä koiran...siinä piilee jonkinlainen totuus kyllä!

   Poista
  3. Oman säväyksen tuohon Jaanan kommenttiin lisää vielä se, että Aatos oli Aatos meillä jo pikkupentuna, samoin Murre = Murre. Eli näiltä koirilta ei tarvinnut vaihtaa edes kutsumanimiä :)

   Poista

Kiitos tassunjäljistäsi!