Sivut

torstai 19. joulukuuta 2013

Nordic Winner

No nyt on koko kolmikon arvostelut mun hyppysissä niin pääsen kirjoittamaan meidän messarireissusta.

Mehän lähdettiin Armin kanssa kehään sillä asenteella että nyt uusitaan tuo 4 vuotta sitten saatu PMV-09 titteli. Ja jos ei uusita niin sitten pojasta polvi paranee, eli jompi kumpi junnuista tulee Voittajana kotiin... No ei vaineskaan lähdetty! Me lähdettiin sinne tapaamaan tuttuja ja pyörähtämään kehässä edes jonkinmoisen arvostelun verran. Ja itseasiassa meni ihan loistavasti, saatiin todella hienot ja rehelliset arvostelut: Tanskalaisen Ulf Bråthenin mukaan Erinomaisella Armilla on Erittäin Hyvät pojat!

Pihapolun Eemil "EDI"
JUN EH3
"Good size. Good skull. Could be little more filled out in the nose. Good neck. Could have bit more forechest. Correct length in the body. Falling a little bit too much in the group. Normal angulated behind. Good coat and color. Moves bit overbuild. Needs more ringtreining."

Vapaasti suomennettuna kutakuinkin näin:
"Hyvän kokoinen. Hyvä kallo. Kuono voisi olla hieman täyteläisempi. Hyvä kaula. Voisi olla hieman enemmön eturintaa. Hyvä rungonmitta. Hieman laskeva lantio. Normaalit takakulmaukset. Hyvä turkki ja väri. Liikkuu hieman takakorkeasti. Tarvitsee lisää kehäkokemusta"

Hirveän hienosti Edi ainakin seistäpönötti kehässä!

kuva Emmi Keränen
Heti seuraavana oli Murren vuoro

Pihapolun Eerik "MURRE"
JUN EH4
"15 months old male of good size. Enough built body for the age. Nice head. Could have little bit more forechest. Good neck. Good back and loin. Enough angulated behind. Good coat and colors. Moves well up and down, moves little bit overbuilt. Nice temperament."

Ja tämän vapaa käännös:
"15 kuukautta vanha hyvänkokoinen uros. Riittävästi rakentunut runko ikäisekseen. Kaunis pää. Saisi olla hieman enemmän eturintaa. Hyvä niska. Hyvä selkä ja lantio. Riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä turkki ja väritys. Liikkuu hyvin ylös ja alas, hieman takakorkeasti. Mukava luonne."

Ja vallan hienosti kehässä seisoi myös Murre

kuva Emmi Keränen

Viimeisenä meikäläisistä kehässä tepasteli Armi


Villiniinyn Adalmiina "ARMI"
VAL ERI SA
"6,5 years old, well filled out in body, beautiful head, could have better earcarriage. Correct neck, good forechest. Correct back and loin. Well angulated behind. Good coat and color. Good temperament. Typical mover."


"6,5-vuotias, hyvin kehittynyt runko, kaunis pää, voisi kantaa korvansa paremmin. Oikeanlainen kaula, hyvä eturinta. Oikea selkä ja lanne. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvä turkki ja väri. Hyvä luonne. Tyypilliset liikkeet."

Armi edusti hienosti valioluokassa kaikista vanhimpana koirana. Kyllähän siinä jo himpun verran alkaa ikä näkyä, ja ymmärrän oikein hyvin että nuoret koirat näyttääkin timmimmälle ja siten siis paremmalle. Ihan vähän tuollainen kuivahkon oloinen alkaa Armi jo olla. Se oli muutenkin niin kovin varhaiskypsä (mun mielestä parhammillaan 2-3 vuotiaana) joten kaipa sitten se rupsahtaminenkin käy nopeammin... :)

kuva Emmi Keränen
Sen lisäksi että Armista näkyy ikä, näkyy tässä seuraavassa kuvassa myös nöyryys ja kuuliasuus, ja ehkä vähän väsymyskin. Meillä oli pitkä päivä, ja vaikka Armi onkin kokenut näyttelyssä kävijä, on messarin hulina pitkine matkoineen aina uuvuttavaa.

kuva Linda Salomaa
Kiitos Ninalle ja Hannalle että olitte poikien kanssa mukana! Ja Emmille ja Lindalle kuvista.  Mulle jäi koko päivästä ihan mahtavan hyvä fiilis pitkäksi aikaa. Oli tosi kiva tavata sekä uusia että jo tuttuja pihisihmisiä ja vaihtaa kuulumisia. Musta oli myös liikuttavaa huomata miten ihmiset olivat huolissaan Rondasta, lähettivät terkkuja ja pikaisia paranemisia... Muutama kävi kiittämässä tyttöjen koulutus/kasvatus blogipostauksista... Ei voi todeta muuta kun että pihikset ja pihistyypit on ihania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos tassunjäljistäsi!