Sivut

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kapaloitu koira

Meidän koirien vuoden vaihde sujui paremmin kuin koskaan ennen. Tai no ei verrata Armin ihan ensimmäiseen uuden vuoden viettoon, koska pikkupennut harvemmin reagoivat huonosti.

Kerttu on nyt juhlinut 4 vuoden vaihdetta, ja jokainen niistä on sujunut mallikkaasti. Laittelemme verhot kiinni ja valot päälle, telkkariin äänekästä ohjelmaa ja yritämme itse parhaamme mukaan olla huomaamatta pauketta tai koirien muuttuvia mielialoja. Kerttu ei välitä mennä ulos paukkeen alettua (eikä sen tietysti missään nimessä tarvitsekaan). Muutoin Kertulla oli eilen illalla ihan normi päivä, ja se käyttäytyi kaikin puolin tavallisesti. Mutta Armin kanssa onkin toinen juttu.

Perinteisestihän jokainen uusi vuosi on ollut Armille hieman rankempi kuin edellinen. Aiempina vuosina Armi on läähättänyt ja vapissut jossain pienessä pimeässä kolossa. Se on hakeutunut vessan nurkkaan, sohvan taakse, Eliaksen vaunujen alle eteisiin... Tämä uusi vuosi vietettiin eri tavalla! Armi se köllötteli vieressä sohvalla, ei puuskuttanut eikä tutissut. Sen verran on levoton oli kyllä että käveli perässä ja halusi olla ihan kyljessä kiinni, mutta huomattava parannus edellisiin kuuteen vuoteen! Varttia vaille 12 kun ulkona alkoi olla ihan maailmanlopunmeininki, repesi Armilta kuitenkin hermot, se kaivautui peiton alle ja alkoi läähättää. Kuitenkin paukkujen loputtua palautuminen oli suhteellisen nopeaa. 

Mä olen töissä useampana vuonna vähän naurahdellen ja hymähdellen myynyt noita ThunderShirt-pelkopaitoja asiakkaille... että sopiihan sitä kokeilla, tule sitten kertomaan miten toimi... Nyt sain kuitenkin jostain syystä halun koittaa sitä itsekin, tai siis Armille. Olin tosi skeptinen ja pikkuisen kokeilin paitaa Armin päälle aatonaattona, ja totesin vaan että kai sen voi sille päälle laittaa, kun lähdetään töihin (koirat joutui siis olemaan kaksistaan kotona klo 11-18.30). 

En olis kyllä voinut uskoa että paita toimi noin hyvin! TS perustuu vähän samaan kuin vauvan kapalointi, tasainen paineen tunne rauhoittaa ja tyynnyttää. Tuo paita pakataan koiran päälle tosi tiukkaan, se on semmoista napakkaa mutta venyvää trikoota. Ääniherkkyyden lisäksi sen pitäisi auttaa vähän kaikissa koiraa jännittävissä tilanteissa, vaikkapa autoillessa, uudessa kodissa, myrskyilmalla... Mä ainakin meinaan kieputtaa Armin tuohon kapaloon ens kesänä heti kun säätiedotus lupaa ukkosta! En kyllä sanoisi että Armi ihan virallisesti pelkäisi ukonilmaa, mutta hieman levottomaksi se kuitenkin muuttuu. 

Jos joku nyt hymähtelee mulle samalla lailla kun mä oon aiemmin myhäillyt tolle paidalle ja sen käyttäjille, niin sanonpahan vaan että kyllä kannattaa kokeilla! Ihan vaikkapa vaan sen vuoksi, että TS:ssä on 100% tyytyväisyystakuu ja 30pvn täysi rahattakaisin-palautusoikeus. 


Kerttu ja Armi toivottaa ihan just sulle, just sellaista sun näköistä, ja sun tarpeisiin sopivaa vuotta 2014! Turvallista ja terveellistä nyt ainakin!

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta :)
  Itse mietin tätä käydessäni eläinkaupassa, mutta jätin... voi olla, että ensi vuonna tulee hankittua.
  Onneksi tämä vuodenvaihde sujui Titon osalta huomattavasti paremmin kuin vuosi aikaisemmin.

  VastaaPoista
 2. Olkaapas hyvät vaan Heidi ja Tito!
  Kannattaa kokeilla, ihan jo vaikka tuon tyytyväisyystakuun vuoksi, siinä kun ei mitään häviä.
  Mutta kaikkinensa hieno juttu että Titolla sujui vuoden vaihde sen verran hyvin!

  VastaaPoista

Kiitos tassunjäljistäsi!