Sivut

tiistai 1. toukokuuta 2012

Lahden KV

Meillä meni tuo Lahden kansainvälinen näyttely aikas lailla putkeen =) Oikeasti meni kyllä ihan yli odotusten, meidän jengi pärjäsi niiin hienosti että en vieläkään oikein meinaa tajuta sitä. Armi oli ROP, Touko VSP ja Aatos PU2. Täytyy nyt nauttia ja fiilistellä kunnolla, tämä on kyllä sellainen Once in a Lifetime -juttu että huh huh!

Villiniityn Adalmiina ROP Pihapolun Akseli VSP

Meidän kaunis äityliini ja sen komia poika!

Tuomari oli tanskalainen Kresten Scheel. Armihan on jo periaatteessa eläkkeellä näyttelyhommista, mutta jos Suomeen saadaan arvostelemaan joku kiinnostava tuomari rodun alkuperämaista, niin pyrin viemään Armin näytille suunnilleen kerran vuodessa. Tämän Lahden näyttelyn valitsinkin ihan siis tuomarin vuoksi.

Tuomari selvästikin tykkäsi pihakoirista (no kukapa ei tykkäisi). Hän katsoi koiria tarkaan, liikutti niitä hyvin, lausui pitkän arvostelun ja kertoi vielä koirasta suullisestikin. Sain lukea muutaman koiran arvostelun (muidenkin kuin pihapolkulaisten), ja niistä lausunnoista kävi kyllä selväksi että tuomari arvosti hyvin liikkuvaa koiraa. Sehän on toisaalta itsestään selvää, oikean rakenteen omaava, terve ja reipas koira useimmiten liikkuu vaivattomasti ja rennosti, ja usein koiran epätäydellisyys huomataan viimeistään sen liikkuessa kehässä.

Nuortenluokan uroksista Touko liikkui selvästi parhaiten, ja taisi olla ainoana häntä pystyssä heilumassa. Molemmat meidän pojat kyllä käyttäytyivät kehässä varsin mallikkaasti, ovat selvästi kasvaneet sen pahimman pentusähläyksen ohi. Armilla sujui myös hienosti, malttia on jo riittävästi pitkiinkin seisotuksiin. Kaikista ihaninta oli kyllä kun nostin Armin pöydälle ja tuomari kysyi: How old is your gorgeous baby?Armin, Toukon ja Aatoksen arvostelut löytyvät kotisivuilta.

Koska me Armin kanssa jäätiin ryhmäkehään, oli päivästä tulossa pitkä. Onneksi Aatos & co. asuu Lahdessa niin päästiin kylään kuluttamaan aikaa, syömään ja rentoutumaan. Ihanassa keväisessä ilmassa poksautettiin kuohari ja grillattiin, ja koirat vietti laatuaikaa pihalla.

Kas näin Armi valmistautuu ryhmäkehään :)
Turkin kauniina ja mielen virkeänä pitää savimutamulta -kylpy, höystettynä ruohonsiemenillä! En muuten pessyt, enkä edes pyyhkäissyt koiraa ennen ryhmäkehään menoa, Armi oli puhtoinen ja loistavanvalkoinen taas hetken päästä, vaikka olikin välillä mutakökkäreinen, ruohonvihreäläikikäs ja siemenissä. Olen aina ihmetellyt tätä pihakoirien itsepuhdistusmenetelmää =)

Äiti ja poika hempeilee


Tuo visiitti Aatoksen luo teki kyllä hyvää. Pihakoirakehä oli 10 aamulla ja ryhmät alkoi vasta klo 16. Joskus on ollut samanlainen aikataulu ja sekä emäntä että koira on kyllä niin nuutuneita sitten iltapäivällä että isosta kehästä ei meinaa tulla mitään. Nyt oltiin ihan pirteinä ja reippaina edustamassa =) Kuten tavallista, sijoitusta ryhmäkehässä ei tullut, kokemus oli toki hieno.
Näyttelyn järjestelyihin oli panostettu kunnolla, kehät oli isoja, tilat avarat, valoisat ja sopivan lämpöiset. Palkintoihin oli panostettu kuitenkin parhaiten, ROP-palkinnoksi sai valita pokaalin sijasta myös Musti ja Mirri lahjakortin, kahvimukin tai ihanan Bukowskin koiran. Eipä ollut vaikea valinta...

Armi väsyneenä palkinnon kanssa


Seuraavaan kuvaan kysyin Armilta "Kuka tulee?!"


Muistin vihdoin ottaa ruusukkeenkin mukaan kuvaan


Niin hieno pose!


On ne söpöjä molemmat


Tätä lelua en kyllä mitenkään raaski antaa koirien leikkeihin! Sovittiinkin Armin kanssa että hauvan saa Elias. Lapsi oli tosi riemuissaan isosta ja pehmoisesta lötköpötköstä.


Mahtaakohan näistä omistussuhteista silti vielä tulla vähän kiistaa...


Jotta päivästä saatiin mahdollisimman täydellinen, oli Armille sovittu treffit, ja nekin sujui päivän teeman mukaan, loistavasti! Armi ja Capu tapasivat ensi kertaa, ja molemmat olivat hillityn kiinnostuneita toisistaan. Minä ihastuin Capuun kovasti; ihana pikkumusta! Näistä saadaan kyllä nättejä pihakoirapentuja. Yhdistelmästä lisää Pihapolun kotisivuilla.

Nybygårds Personliga Per "Capu"


Suuret kiitokset taas kaikille! Toukolle ja Katjalle, Aatokselle, Hannalle ja Harrille, Capulle ja Annalle! Teitte tästä päivästä ihanan ja ikimuistoisen! Oli tosi kiva jutella myös muiden pihisten kanssa, nähdään taas jossakin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos tassunjäljistäsi!