Sivut

torstai 22. elokuuta 2013

Kouvola KR

Oma kotinäyttely meni ihan loistavasti. Meidän tyypit esiintyivät hienosti ja saivat hyviä tuloksia ja arvosteluja. Tuomarina kroatialainen Igor Selimovic.

Pihapolun Eemil "EDI"

JUN EH JUK2
"Good size. Good type of head. Excellent expression. Enough straight back. Good steap croup. Good front angulations. Missing angulations behind. Good coat and color. In action too high behind. Not enough power in move. Good temperament."

Vapaasti suomennettuna:
"Hyvän kokoinen. Hyväntyyppinen pää. Erinomainen ilme. Tarpeeksi suora selkälinja. Hyvä luisu lantio. Hyvät etukulmaukset. Puutteelliset takakulmaukset. Hyvä turkki ja väri. Liikkeessä takakorkea. Ei tarpeeksi voimaa liikkeessä. Hyvä luonne.

(vähän hämää tuo hyvä luisu lanto, onkohan siinä jäänyt jotain välistä tai tullut liikaa, tai kehäsihteeri kirjoittanut väärin, enpä tiedä...)

Pihapolun Estelle "RONDA"

JUN ERI JUK3
"Still developing. Goog head proportions. Topline is not perfect straight. Good angulations. Good colour. Good temperament. Enough balance on sidemovements."

"Kehitys vielä kesken. Hyvät pään mittasuhteet. Ylälinja ei aivan suora. Hyvät kulmaukset. Hyvä väri. Hyvä luonne. Riittävän tasapainoiset sivuliikkeet"

Tää on hauska, Ronda tsekkaa kilpakumppanin :)

Villiniityn Adalmiina "ARMI" 

VAL ERI VAK1 PN2

"Good size. Nice looking head. Good topline. Tail is bit lowset. Good anqulations. Well balanced in sidemovement. Good temperament."
 
"Hyvän kokoinen. Mukavannäköinen pää. Hyvä ylälinja. Hieman alhainen hännänkiinnitys. Hyvin kulmautunut. Hyvin tasapainoiset sivuliikkeet. Hyvä luonne."
 
Pihapolun Aurora "KERTTU"

AVO EH
"Good size. Short. Good lines on head. Bite is not optimal. Good topline. Bit steep croup. Good anqulations. Enough balanced sidemovements. Good temperament."
 
"Hyvän kokoinen. Lyhyt. Hyvät pään linjat. Purenta ei ole optimaalinen. Hyvä ylälinja. Hieman luisu lantio. Hyvät kulmaukset. Riittävän tasapainoiset sivuliikkeet. Hyvä luonne."
 
Kerttu Kepponen pääsi yllättämään meidät kaikki! EH = Erittäin Hyvä! Kehäsihteeri kysyi heti arvostelun jälkeen että miksi näytät noin hämmästyneelle?! No miksiköhän, olin varma että saadaan joko HYL tai korkeintaan T. No huhhuh! No nyt minulla on se haluamani rakennearvostelu "aikuisesta" Kertusta, ja todella hieno laatuarvosana.

Kerttu käyttäytyi muutenkin näyttelypaikalla kohtuullisen mallikkaasti. Yhden kerran kuulin sen rähähtävän toiselle koiralle, ja sekin tilanne oli sellainen mitä en etukäteen itse osannut huomioida; olin molempien koirien kanssa juttelemassa kaverin kanssa, Kerttu seisoi takanani ja meidän taakse tuli minun huomaamattani toinen koira. Tilanne ei kuitenkaan ollut millän muotoa paha, ja loppui välittömästi. Silti harmittaa ihan vietävästi että näin pääsi käymään, ja varsinkin se kun jälkikäteen kuulin puhuttavan meistä aika ikävään sävyyn.

Muuten päivä meni kyllä niin yli odotusten, sekä arvosanojen että meidän neitien käyttäytymisen osalta. Olen hirmun ylpeä molemmista likoista, samoin Edistä ja Rondasta. Tuossa kuvassa Linda on oikein hyvin saanut vangittua Kertun uuden olemuksen. Ei ehkä parasta esiintymistä näyttelykehässä, mutta ilme, asento ja muu Kertun viestintä menee ihan nappiin! (kuvat Linda S. ja Nina S. KIITOS!)

6 kommenttia:

 1. Wau ja wuh! Onnea!
  Hienosti hienosti! Kyllä kelpaakin olla tyytyväinen ja ylpeä!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut vielä! :) Loistavasti teillä meni ja oli kiva nähdä livenä. :)

  VastaaPoista
 3. Kerttu käyttäytyi mun mielestä tosi hyvin. Eihän tuollaisia tilanteita voikaan mitenkään ennakoida, jos selän takaa lähestytään. Oli mukava nähdä Pihapolun-jengiä, kun harvemmin ollaan samojen kehien laidalle toistaiseksi osuttu!

  VastaaPoista
 4. voi, olisipa ollut kiva olla paikanpäällä katsomassa ja onnittelemassa teitä hienosti menneestä näyttelystä. Ihana Kerttu <3

  VastaaPoista
 5. Ronda oli aivan mahtava! siitä on kasvanut niin kaunis ja nätti neiti :)

  VastaaPoista

Kiitos tassunjäljistäsi!