Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Maailman Voittaja 2014

No nyt vasta pääsen päivittelemään meidän Maailman Voittaja 2014 reissua ja tuloksia...

Olen tosi tyytyväinen siihen miten meidän koirat siellä käyttäytyi ja pärjäsi! Kaikista suurin voitto mulle oli se, että jälkikasvu osasi käyttäytyä. Ronda, joka on tähän mennessä ollut jokaisen käymänsä näyttelyn äänekkäin koira, ja haukkunut suunnilleen 10 kertaa minuutissa, avasi sanaisen arkkunsa koko nelituntisen näyttelyrupeaman aikana ehkä justiinsa sen 10 kertaa... Se on mulle niin iso voitto että WAU! Entinen Ronda the Räyhä onkin nykyään Ronda the Rauha!

No sitten niihin arvosteluihin. Tuomarina toimi tanskalainen Svend Erik Lövenkjaer. Pojilla sujui tällä reissulla kaikista parhaiten, molemmat saivat ERIt.

Pihapolun Eemil "EDI"
NUO ERI NUK2

A bit short in body makes him a bit high on legs. Very nice head & expression. Strong neck. Needs more depth in forechest. A bit short upperarm which makes him open in front. Good back, loin & croup. A bit short ribcage, but good depth. Very nice hindquarters. Correct short coat.
***
Hieman lyhyt runko saa koiran näyttämään vähän pitkäjalkaiselta. Erittäin hyvä pää ja ilme. Vahva kaula. Tarvitsee lisää syvyyttä eturintaan. Hieman lyyt olkavarsi tekee koiran leveäksi edestä. Hyvä selkä, lanne ja lantio. Hieman lyhyt rintakehä, mutta hyvä syvyys. Erittäin hyvät takakulmaukset. Oikea lyhyt turkki.

(kuva Emmi Keränen)

(kuva Emmi Keränen)


Pihapolun Eerik "MURRE"
NUO ERI NUK3

Very typical head. Good expression. Correct ears. Short strong neck. Good ribcage for his age. Very well angulated rear. Correct loin & croup. Short good coat.
***
Hyvin tyypillinen pää. Hyvä ilme. Moitteettomat korvat. Lyhyt vahva kaula. Ikäisekseen hyvä rintakehä. Erittäin hyvin kulmautunut takaosa. Moitteeton selkä ja lantio. Lyhyt hyvä turkki.

(kuva Hanna Meriläinen)

(kuva Emmi Keränen)


Molempien poikien arvostelut on loistavat, samoin sijoitukset; nuorten luokan toinen ja kolmas. Uroksia näyttelyssä oli 15, ja tässä nuorten luokassa neljä. Maailman Voittajassa ei poikkeuksellisesti jaettu SA:ta, eikä PU/PN sijoituksia, joten ihan tarkkaa tietoa ei siis ole että miten nämä pojat olisivat loppujen lopuksi pärjänneet.

Sitten tuli tyttöjen vuoro, ensin Ronda ja lopuksi Armi.

Pihapolun Estelle "RONDA"
NUO H

Bitch that should have much more substance all over. Good skull. A bit weak foreface. Needs more neck & deeper ang longer ribcage. Too weak in bone. Cood loin & tailset. Correct coat. Very nice temperament. Moves freely but too open in front.
***
Narttu jolla pitäisi olla kaikinpuolin tilavampi/suurempi. Hyvä kallo. Hieman heikko kuono-osa. Tarvitsee enemmän kaulaa sekä syvemmän ja pidemmän rintakehän. Liian heikko luusto. Hyvä lanne ja hännänkiinnitys. Moitteeton turkki. Erittäin miellyttävä luonne. Liikkuu vapaasti mutta edestä liian leveästi.

(kuva Emmi Keärnen)

(kuva Emmi Keränen)
Meidän Ronda pikkuinen miniatyyri-pihis, joka tarvitsee kaikkea lisää... :) Vaikka se on pieni, niin mittasuhteet ovat onneksi tasapainoiset, ja luonne mitä mahtavin.

Villiniityn Adalmiina "ARMI"
VAL EH
Bitch with good substance but much too wide in front, makes her move crabbing. Very good headshape. A bit open in eye. Good head. Good coat structure. Enough bone.
***
Hyvärunkoinen narttu. Liiallinen etuosan leveys saa koiran kulkemaan "rapumaisesti". Erittäin hyvänmallinen pää. Hieman avoimet silmät. Hyvä pää. Hyvä turkin laatu. Riittävä luusto.

(kuva Hanna Meriläinen)

(kuva Emmi Keränen)

(kuva Hanna Meriläinen)
Tuossa Armin viimeisessä kuvassa näkyy hyvin se mitä tuomari huomautti liikkeistä. Pahimmillaan Armi kulki siis tosi leveästi edestä, kauhoen etutassuilla sivukautta. Samalla takaosa oli ahdas ja käänsi oikealle. Välillä koko koira oli loivana C-kirjaimena. Ymmärtääkseni etuosan vääränlainen leveys johtuu osittain rakenteesta (liian lyhyt olkavarsi), osittain lihaksettomuudesta edessä jolloin koira on löysä, sekä osittain jostain lihasjumeista. Armilla tätä kiertymistä on havaittavissa aina silloin tällöin ihan kotioloissakin, ja seuraava missio onkin lähteä asiantuntijan käsiteltäväksi, että jospa olisi jumi-peräistä. Toisaalta, nyt kun luin noita arvosteluja, myös Edillä ja Rondalla oli huomautus leveästä etuosasta, eli osa tästä avoimuudesta tulee varmasti myös tuosta etuosan rakenteesta.

Kaikista jännin esiintyminen mun mielestä oli kasvattajaluokka... :) Meillä oli sen verran sekakokoinen porukka että käytiin vaan pokkaamassa lähinnä huvittava arvostelu, eikä muuta...

A bit unequal in size & type but it's very clear who is bitch & male. Lacks a bit of substance. Free movements.
***
Hieman epätasaisen kokoinen ja tyyppinen ryhmä, mutta on erittäin selvää kuka on uros ja kuka narttu. Hieman puutteita rungontilavuudessa. Vapaat liikkeet.

(kuva Hanna Meriläinen)

Että semmoiset näytelmät tällä kertaa. Mä olen ihan mahdottoman tyytyväinen jokaisen koiran tulokseen! Tuomari oli tiukka ja asiantunteva, antoi arvosanoja laajalla skaalalla ERI, EH, H, T, EVA ja HYL. Eli noista ERI:tä voi olla erittäin ylpeä! Jokainen meidän koirista sai juuri omannäköisensä arvostelun, kaikista rehellisimmän tähän asti. Mahtavat koirat, mahtavat omistajat!

Kaikista suurimman kiitoksen mulle kuitenkin antoi tämä lilliputti rakas

(kuva Emmi Keränen)

2 kommenttia:

  1. Onnea! Sinulla on hienot kasvatit. Todella hienot arvostelut ja asiantuntevat mielestäni. Kyseinen tuomari osaa koiran rakenteen suvereenisti, hän mm. hyväksyy Tanskassa uudet ulkomuototuomarit tehtäväänsä ja arvosteluoikeudet hänellä on kaikille roduille.
    Kiva oli nähdä sinuakin taas pitkästä aikaa=)

    VastaaPoista
  2. Olitte kyllä upeita siellä. Koirat käyttäytyivät mallikelpoisesti ja omistajat/esittäjät esittelivät ne tyylikkäästi!

    VastaaPoista

Kiitos tassunjäljistäsi!