Sivut

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Lahden KV

Lauantaina oli Lahden KV näyttely ja siellähän me oltiin 3 koiran kanssa edustamassa pentuluokassa. Tuomarina oli Elena Ruskovaara, ja hän arvioi lapsosia seuraavanlaisesti:

Uroksia oli mukana vain meidän pojat, Edi ja Murre

Pihapolun Eemil "EDI"

PEK1
"Reipas, mittasuhteet oikeat. Tarpeeksi vahva uros, runko saa vielä täyttyä, samoin eturinta. Jyrkkä lantio, oikeat pään mittasuhteet, ilmeikkäät korvat, hyvät silmät. Tyypillinen häntä, sopivat kulmaukset. Liikkuu kepeällä, reippaalla askeleella, mutta takaraajat jäävät rungon alle. Kiva esiintyminen."

Pihapolun Eerik "MURRE"

PEK2
"Mukavasti käyttäytyvä, oikeat mittasuhteet, hyvä raajaluusto, runko kesken kehityksen ja täyttymätön, erinomaiset varma-asentoiset raajat. Hyvin rakentunut takaosa. Oikea pään profiili. Oikeat pään linjat ja mittasuhteet. Vielä pentumaiset liikkeet, askelpituus on oikea malttaessaan."

KP:tä tuomari ei halunut jakaa pentu-uroksille, vaikka alkuun niitä siinä hipelöikin... :) Muutenkin taisi olla aika hankala päättää että kummin päin pojat sijoittaisi, koska juoksutti meitä useamman kerran lopussa ympäri. No en kyllä ihmettele yhtään, melko lailla identtisethän nuo nuorukaiset on :) Äkkiseltään sanoisin että Edi käyttäytyi hieman paremmin, ja Murrella on hieman vahvempi taka-osa (joka vaikuttaa positiivisesti liikkeeseen). Ihania ja kehityskelpoisia teinejä molemmat!


Narttujen pentukehässä osanottajia oli 3kpl ja Ronda sijoittui siihen välille kakkoseksi.

Treeniä ennen kehää
Pihapolun Estelle "RONDA"

PEK2

"Vauhdikas mukavasti käyttäytyvä hyvin narttumainen. Raajaluusto ja runko saavat voimistua. Tyypilliset kulmaukset, oikea-asentoinen häntä. Hyvä kolmiomainen pää, hyvin ilmeikkäät korvat, erinomaiset silmät. Hyvin pentumaiset liikkeet, etuaskel korkea, taakse lisää voimaa. Itsevarma esiintyminen"

Mahtaakohan tuo "Itsevarma esiintyminen" juontaa juurensa tästä:


Ronda oli kehässä tosi vauhdikas, kuten tuomarikin mainitsi :) ja oli muutenkin tosi skarppina. Välillä näköpiiriin tuli jotain haukahtamisen arvoista :) Ronda on muutenkin aika kova tyttö ilmaisemaan mielipiteensä ja tuntuupa tuo olevan vähän rakastunut omaan ääneensä. Tähän tarvitaan ehkä vähän lisää treeniä, varsinkin julkisilla paikoilla. 
Onnekseni Ronda ei sentään ollut ainoa miniatyyripihis. Musta tuntuu aina välillä että olen vähän liiankin kriittinen omien koirieni kohdalla (koskee siis varsinkin Kerttua ja Rondaa). Olen nyt saanut helpotusta huoleeni kahdelta kokeneelta kasvattajalta Rondan koon suhteen. Olen kyllä itsekin ollut sitä mieltä että mieluummin vähän liian pieni, kuin liian suuri, mutta asiantunteva vahvistus auttaa kummasti :)

Yritettiin saada kakaroita samaan kuvaan poseeraamaan. Tämän parempaan ei yksinkertaisesti pystytty:

Ronda & Bodyguardit
Olen ajatellut että haluan viedä Rondan kesän aikana muutamaan näyttelyyn. Ensin mielessä oli Iitin ryhmis, mutta pahusvieköön se Kertun mejäkurssi siirtyi samalle viikonlopulle. Kotka voisi olla sellainen mielenkiintoinen ja/tai Tuusula ja/tai Mikkeli ja sitten tietysti Kouvolan näyttely. Riippuu vähän siitäkin miten saan vapaita viikonloppuja. Kovasti tekisi mieleni viedä Armi heinäkuussa Karjaalle ruotsalaisen pihiskasvattaja Bogrenin arvioitavaksi, saa nähdä mihin ratkaisuun sen suhteen päädyn. Murren ja Aatoksen seuraava kisa tulee kuulemma olevaan siellä. 

Oli kyllä tosi kiva päivä! Kiitos Ninalle, Edille ja Rondalle matkaseurasta, Johannalle valokuvista, ja kaikille uusille ja vanhoille tutuille juttutuokioista!

8 kommenttia:

 1. Mä olen samaa miettinyt tuon koon kanssa, meidän Oliver kun on just sen vajaa kaksi senttiä liian pieni uros, eli n. 32... En vaan oikein tiedä, mitä se plus/miinus 2cm rotumääritelmässä tarkoittaa :) Mutta onnea teille ekasta näyttelystä, meillä on vielä edessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks Oliverkin ole vielä aika nuori? Jospa se siitä vielä miehistyisi, ja sitten kun massaa alkaa tulla lisää niin sekin muokkaa vielä koiraa korkeammaksi, varsinkin jos on kunnon lihakset.
   Se +/- 2cm tarkoittaa sitä että on hyväksyttävää poiketa ihannemitasta 2cm alas tai ylöspäin.

   Mutta kuitenkin mieluummin vähän pieni, kuin liian suuri. Pihikset on kuitenkin pikkukoiria, ei keskikokoisia, eikös vaan? :)

   Poista
 2. Totta! Ja juu, Oliver on pari viikkoa nuorempi kuin teidän e-pennut :) Se on tuommoinen jämäkän kokoinen jo nyt, eikä mikään hintelä kaveri :) Tulee varmaan oikeasti aika jämäkän kokoinen, jos paljonkin vielä massaa kertyy!
  Sulla on muuten tosi kiva blogi, erityisen kiva oli syksyllä seurata pentujen kasvua, kun omaansa odotteli samaan aikaan kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sen lisäksi että pidän blogia ihan vaan itseäni varten päiväkirjana, minusta on myös mukava jakaa kokemuksia muille pihiksistä kiinnostuneille. Muistan vieläkin 6 vuoden takaa miten ramppasin koneella ihan koko ajan katsomassa olisiko Armin kasvattaja kirjoittanut jotain uutta pentujen odotuksesta, synnytyksestä ja pentujen elämästä. Haluan jakaa tuon kokemuksen, sekä ne koiranomistajan hyvät ja huonotkin päivät kaikkien kanssa!

   Tsemppiä muuten teidän ekaan näyttelyyn, mätsärissä meni ainakin tosi hienosti! =D

   Poista
  2. Voi kiitos kovasti, vähän täytyy vielä harjoitella :)

   Poista
 3. Nättejä nuoria pihakoiria! Pyörtyisitte varmaan jos näkisitte meidän ison Götan, se menis kunnon kokoisesta uroksesta! Koon suhteen tulee aina välillä yllätyksiä, siihen saa kyllä varautua=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä onkin niin mielenkiintoista, koskaan ei voi varmuudella tietää mitä sitä saakaan aikaikaiseksi vaikka kuinka mielessään suunnittelisi hienon pentueen :) Tosin, Armin ja Capun huomioon ottaen olikin melko todennäköisempää että jälkikasvusta tulee ennemminkin pieniä kuin suuria. Onneksi tuota luvallista vaihteluväliä on, ja samoin monimuotoisuutta.
   Göta olisi kyllä kiva nähdä joskus, valokuvissa näyttää komealta nartulta! Mutta vielä enemmän haluaisin nähdä Finan :)

   Poista
  2. Göta on nimensä veroinen=) Melkeinpä sitä vois sanoa Sälliksi!
   No, koskas tulet sitten käymään? Täällähän tuo Fina majailee ja on tavattavissa päivittäin...ehkäpä tulet katsomaan sen ja Töllin pentuja loppukesästä? Tai saahan sitä jo aiemminkin tulla,jos niikseen=)

   Poista

Kiitos tassunjäljistäsi!