Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013


En ymmärrä miten olen voinut olla niin harvapää että olen ihan kokonaan unohtanut kirjoittaa Aatoksen ja Murren vauhtiviikonlopusta... Anteeksi Hanna ja pojat!

Heinäkuun alussa oli pihakoirayhdistyksen järjestämä luonnetesti johon 3 vuotias Aatos osallistui. Tuloset olivat oikein hyvät: pisteitä tuli yhteensä 144, ja ne pisteet tulivat "oikeista" paikoista.

Pihapolun Aatos "Aatos"
tuomarit: Tarja Matsuoi ja Lea Haanpää, Salo 6. 7.2013
Toimintakyky            +1 Kohtuullinen
Terävyys                    +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu            +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu               -1 Pieni
Hermorakenne           +1 Hieman rauhaton
Temperamentti          +3 Vilkas
Kovuus                      +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys     +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
Loppupisteet 144

Kuulostaa ihan Aatokselle :)

Sueraavat kuvat on kaapattu pihakoirayhteisön facebook sivuilta.

Aatos ennen testiä

Kelkka tulee!
Tutustumista kelkkaan

Puhdasta aggressiota seinäkokeessa
Aatoksen testissä tärkeitä mainitsemisen arvoisia reaktiota ovat mielestäni seuraavat asiat. Tyyppi ei testin aikana kuormittunut mitenkään mainittavasti, ja palautui lähes välittömästi kaikista uhkaavista tilanteista; sekä materiaalisista että ihmisistä. Hyökkäykset otettiin kunnolla vastaan ja vietiin loppuun asti sekä kelkalla, seinässä että suorassa hyökkäyksessä. Tuomarin muuttuessa ystävälliseksi Aatos luopui aggresta ja oli heti tuomarin kaveri. Tärkeää on myös tuo laukausvarmuus. Hieno koira kaikenkaikkiaan! Kiitos Hanna että veit Aatoksen testiin, sain taas lisää tärkeätä tietoa kasvatista.


Samana viikonloppuna oli Karjaalla koiranäyttely ja siellä tuomarina ihana pihakorakasvattaja Bengt-Åke Bogren. Borgen oli tiukka mutta oikeudenmukainen tuomari ja käsitteli koiria ja ohjaajia todella kauniisti ja huomaavaisesti. Meidän poikia tuomari arvosti EH:n ja H:n arvoisiksi.

Pihapolun Eerik "Murre" JUN H
Elegant, något högställd hane. Bra skalle. Kunde vara bättre utfylld ander ögonen. Tillräkligt nosparti.Elegant hals. Alltför tunn och fattig i kroppen. Brant i korset, står och går underställt. Saknar drive i steget. Lös i fronten. Något slarviga öron. Bra temperament.
Rodunomainen lähestyttäessä.

Vapaasti suomennettuna:
Tyylikäs, hieman pitkäsäärinen uros. Hyvä kallo. Voisi olla paremmin täyttynyt silmien alta. Riittävä kuono-osa. Elegantti kaula. Liian kevyt ja köyhä ruonko. Jyrkkä lantio, seisoo ja liikkuu nöyrästi. Askeleesta puuttuu potkua. Löysä edestä. Hieman huolimattomat korvat. Hyvä luonne.

Murre poseeraa
Arvostelun jälkeen tuomari kommentoi vielä, että hänen on valitettavasti arvosteltava koira aina juuri siinä kehitysvaiheessa ja kunnossa, sinä nimenomaisena päivänä, verrattuna luokkakumppaneihinsa. Murre on selkeästi hyvin hitaasti kehittyvä ja arvostelukin sen mukainen. Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä että Murre on erittäin lupaava, ja voi jo piankin olla ihan eri näköinen ja mallinen. Aatos sai näyttelyuransa ensimmäisen EH:n seuraavanlaisella arvostelulla:


Hane av bra model, aningen höggställd. Ganska bra huvud. Passade ögonfärg. Korrekt bett, hals och rygg. Något small i bröstkorgens nedre del. Något knapp i knävikeln, önskar mera drive i steget. Svans ok. Alltför lång päls. Pratar.


Rodunomainen lähestyttäessä.
Ja vapaasti suomennettuna:
Hyväntyyppinen eros, hieman pitkäsäärinen. Melko hyvä pää. Sopiva silmienväri. Oikea purenta, hyvä kaula ja selkä. Hieman pieni eturinta.  Hieman niukka polvikulma, toivoisin enemmän potkua askeleeseen. Häntä ok. Liian pitkä turkki.  Puhuu/kommentoi.Tuo viimeinen lause tuli siitä että Aatos piti koko pöydällä seisomisen ajan jotain kummaa purinaa (ei siis missään nimessä ollut uhkaava tai aggressiivinen). Liekö jäänyt luonnetesti fiilikset päälle, vai mikä oli... :)

Molemmat arvostelut kuulostaa ihan realistisilta, sellaisilta että koirien hyveet ja puutteet ovat tunnistettavissa. Kiitos Hanna ja Harri kun jaksatte noita poikia käyttää näytillä, ja hoitaa ja kasvattaa muutenkin niin mahtavan hienosti!

Seuraavat näyttelysuunnitelmat ovat parin viikon päästä, Kouvolan "kotinäyttelyyn" on meikäläisiä tulossa Armi, Kerttu, Edi ja Ronda, sekä kylläpä kai tuon Eetunkin (Armin siskonpoika) voi omaan porukkaan laskea mukaan kuuluvaksi :) Näytille on tulossa 16 pihakoiraa, taitaa olla Kouvolan näyttelyn ennätys!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos tassunjäljistäsi!