Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Masukuvia

Mahan kasvatus jatkuu, mietin että kuinka isoksi Armi oikein voikaan tuota masuaan vielä kasvattaa, luulisi ratkeavan kohta. Napakin on venynyt ihan pinkeäksi viivaksi... :)


Masu on vielä "mahanpaikalla". Lähellä synnytystä se valahtaa tuonne takajalkojen väliin, kun lantion luut löystyvät ja tekevät tilaa pennuille synnytyskanaviin.

Armille on muuten tullut painoakin jonkin verran; silloin kun käytiin ultrassa tiineyspäivänä 28. oli painoa 7,9kg ja nyt painoa on 10,1kg.

Ihan vertailun vuoksi kuvattiin myös Kerttua

Kerttu nättinapa
Armi jättinapa
Armi ei enää viihdy Maahan! -asennossa vaan pyllähtää aina vähän kyljelleen
Kuoppa ja Kumpu
Armin lämmöt on vielä normaalit, pientä ihan tavallista heittoa 37,4 ja 37,7 asteen välillä. Oppikirjojen mukaan synnytys alkaa vuorokauden kuluessa siitä kun lämmöt laskevat alle 37c. ja viimeksi kävi niin että aamulla aikaisin mittasin alle 37 ja illalla alkoi synnytys. (voihan toki olla että lämmöt lähti laskuun jo aiemmin yöllä)

Lenkkeily alkaa olla aikamoista lyllertämistä ja hissuttelua ja nyt olenkin käynyt Armin kanssa useamman pienen lenkin päivässä, ja Kertun kanssa sitten ihan kahdestaan vielä yhden pitkän. Kerttu osaa käyttäytyä yksin lenkillä ollessaan paljon paremmin (ja niin myös Armikin), eli tähänkin voimme todeta että tyhmyys tiivistyy joukossa. Ja yhtä koiraa kerrallaan on huomattavasti helpompi hallita kuin kahta. Voisin jopa sanoa että olen oikeasti n a u t t i n u t Kertun kanssa lenkkeilystä :)
5 kommenttia:

 1. Postauksesi ovat loistavia. Minäkin opin paljon koirien tiineysajasta :)

  VastaaPoista
 2. Oliko painoa tullut vaan 200g lisää reilussa kahdessa viikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai siis kolmessa viikossa?

   Poista
  2. Hupsista, siis piti kirjoittamani 10,1kg eikä 8,1kg... alkaa pahasti pätkiä, onkohan tää joku raskausajandementia... Pitää käydä korjaamassa tuonne tekstiinkin.

   Poista
  3. Jep...se tuntui tosi pahalta!
   Uusi paino tuntuu paljon paremmalta=)

   Poista

Kiitos tassunjäljistäsi!