Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Tilannekatsaus

Armille ja pennuille kuuluu hyvää.


Elämä on tässä vaiheessa oikeastaan pelkkää syömistä ja nukkumista. Ja nukkuessa sätkimistä. Pentulaatikossa on enimmäkseen hiljaista ja rauhallista, välillä joku vähän piippasee.

Snadin tilanne kiinnostaa varmasti kaikista eniten ja voin ilokseni kertoa että sillä menee ihan hyvin :)

Katsokaa ja ihailkaa, Snadi on saanut muotoja! Se on muuttunut pavunpalosta pikku päärynäksi!

Snadi ja pojat
Kyllähän Snadi vielä näyttää t o s i   p i e n e l l e noiden kahden suurimman pennun rinnalla, mutta alan nyt pikku hiljaa uskoa ihmeeseen, että se voisi jopa selvitä. Olen antanut Snadille Armista lypsettyä maitoa yötä päivää 3-4 tunnin välein. Tänään huomasin että se pääsee avittamatta tissille ja pysyykin siinä tosi hanakasti vaikka muu porukka ryömisi alla ja päällä. Jos tissistä tulee valtataistelu, Snadi jää vielä kakkoseksi, mutta löytää kyllä nopeasti vapaan paikan toisaalta.

Olen punninnut pentuja nyt pari kertaa. Kaikki tytöt menetti painoa ekan vuorokauden aikana n. 10g ja pojat lisäili saman verran. Snadilla paino kävi niinkin alhaalla kuin 93g. 10% painonlasku alkaa olla jo vaarallista, tuo on just siinä rajoilla. Nyt kuitenkin jokaiselle on tullut painoa lisää, suurimmalle jopa 50g ja Snadikin lähentelle tuota pikaa syntymäpainoaan ollen nyt 103g. Huomenna varmasti saavutetaan alkupaino, tai ehkä jopa 110g :)

Isommat tytöt
Armi päätti tänään vähän sisustella tuota yksiötään. Siinä meinasi pennut lennellä kun tuore äiti pääsi pöllytyksen makuun...Armi taisi olla sitä mieltä että nyt petivehkeet vaihtoon, laittoi itse homman alulle... :) Oikeasti tuo petaaminen kuuluu asiaan, muistaakseni se auttaa supistamaan kohtua, ja olisiko sillä jotain tekemistä maidontulonkin kanssa... No joka tapauksessa se on emolle välttämätöntä ja luonnollista toimintaa.

Armi on voimistunut ja reipastunut, lämmöt pysyneet hyvin alle 39, ruoka on maistunut ja pihalla käyty välillä pikapyrähdyksellä. Nyt se taitaa alkaa itsekin luottaa siihen että pennut pärjäilevät kyllä hetken omillaankin, malttoi nimittäin kierrellä keittiössä kun kokkailin meille nakkikeittoa... :) Ihan jokaiseen jääkaapinoven narahdukseen ei silti vielä ole tarvetta singahtaa, niinkuin ennenvanhaan... Jokaiseen pennun piipitykseen reagoidaan kyllä salamannopeasti!

Tyytyväinen kasallinen

3 kommenttia:

  1. Armi hoitaa mamman hommia mallikkaasti :-) Ei ole enää tuo Snadi niin huomiotaherättävän erinäköinen ja kokoinen kuin muut "tyytyväisen kasan" mönkijäiset. Mä en malta odottaa, että ovat sen ikäisiä et päästään katsomaan!
    Anna ja Capu-iskä

    VastaaPoista

Kiitos tassunjäljistäsi!