Sivut

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vain viisi

Ensimmäisenä syntynyt uros hiipui pois viimeyönä. En tiedä miksi. Mulla oli jo illalla sellainen olo että sillä ei ole kaikki kunnossa, pentu oli usein erillään muista, enkä muistanut milloin olin sen viimeksi nähnyt tissillä. Yritin houkutella muttei maistunut, ja kun Snadilta jäi tilkka maitoa yli, yritin ruiskuttaa ykköselle suuhun muttei mennyt suuta pidemmälle. Silloin vielä ajattelein että jospa sillä on vaan masu täynnä. Neljältä herättiin ruokkimaan Snadia ja ykkönen oli taas erillään muista, oli jotenkin kuivahtaneen oloinen, haukkoi voimakkaasti henkeään, eikä maito taaskaan mennyt suusta alas. Tai no vähän meni, mutta kupli nenästä ulos. Kitalaessa ei kuitenkaan näkynyt mielestäni mitään erikoista. Nyt kun pentua ei enää ole, huomaan että juuri se on pitänyt erikoista narisevaa ja pihisevää ääntä, nyt sitä ääntä ei enää kuulu.

Olen mietiskellyt että lähettäisinkö pennun Eviraan tutkittavaksi, vai hautaisinko takapihalle muiden joukkoon. Luultavasi päätyy tänne kotimultiin...

Snadi voi kuitenkin hyvin, onneksi! En ole vielä punninut pentuja syntymän jälkeen, mutta se on silminnähden vankistunut, ja varsinkin voimistunut. Löytää itse tissille ja jaksaa siellä imeä. Ajattelin kuitenkin vielä jatkaa sen lisäruokintaa, kun ei se niin vaivalloista ole. Onneksi Armi antaa minun tehdä  tuolla laatikossa mitä vain haluan, se antaa lypsää maitoa eikä ole moksiskaan kun ruiskutan pennulle ruokaa. En tiedä näyttääkö se vaan sille, mutta mielestäni Armi hoivaa tätä pikkuista erityisen tarmokkaasti, hakee sen heti lähelleen jos se erkanee kymmenenkin senttiä porukasta, tuuppii sitä lämpimään ja putsailee oikein hyvin.

Armi on muutenkin tosi hyvä emo. Se on vielä rauhallisempi kuin viimeksi, eikä ole missään vaiheessa ollut ymmällään. Viihtyy pentulaatikossa todella hyvin, sielä tullaan pois ainoastaan pissille, tai kun ruokakuppi kolahtaa. Olen antanut Armille rasvaa, hevosenlihaa ja jauhettuja siipiä, lisäksi sillä on RC:n Starteria ja vesikuppi koko ajan pentulaatikon kulmalla kupissa.

Eli takaiskuista huolimatta meillä voidaan taas tällä hetkellä ihan hyvin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos tassunjäljistäsi!