Sivut

lauantai 18. elokuuta 2012

Yhteenveto viimeyöstä

Täällä aletaan pikkuhiljaa toipumaan rankasta yöstä ja synnytyksestä.

Pentuja tosiaan syntyi 7 joista 6 on tällä hetkellä hengissä. Seitsemäs viimeinen pentu syntyi kuolleena, ja se oli porukan suurin, ihan niinkuin viimeksikin.

Ensimmäisenä syntyi kolmivärinen uros klo 22.53 ja painoa 174gTämä tyyppi tuli häntä ja takakintut edellä ja pikkuisen jouduttiin avittamaan sitä, kun ei ihan meinannut omin ja Armin voimin ulos tulla. Useita mustia läiskiä (kerttumainen), musta naama jossa kapea piirto ja vaalea kuononpää.

Seuraavaksi tulossa oli kolmivärinen narttu klo 23.12 ja painoa 162gNarttu syntyi helposti ja huomaamattomasti melko pian ensimmäisen perään. Muutama musta läiskä, musta pää, vaalea kuono. Tämän pennun vaalea piirto on kaikista levein. Kuvissa ei näy, mutta tällä on vasemmassa takajalassa ihan pieni pilkku mustaa.

Kolmantena syntyi ruskea narttu, taas 20 min päästä edellisestä klo 23.31 ja painoa 132gTämänkin tupsahti suht sutjakkaan. Selkeästi pienempi kuin kaksi ensimmäistä. Ruskea väri on hyvin tummaa ja poskissa näkyy hieman vaaleampaa. Kylkikuvio näyttää ihan omenalle ja niskassa on salama.

Tässä välissä Armi lepäsi jonkun aikaa ihan rennosti ja hoiti ja putsasi jo syntyneitä pentuja.

Neljäntenä kolmivärinen uros klo 23.53 ja painoa 169gTämä pentu on naamastaan tummin, ylähuulessa saattaa olla hieman vaaleaa, muuten koko kuono on musta. Päälaella valkoinen pilkku, kainaloiden alla musta vyö ja kaksi muuta pilkkua.

Viidentenä kolmivärinen uros, tunti edellisestä klo 00.54 paino 201gPorukan suurin. Hyvin samannäköinen kuin edellinen veljensä, musta vyö tälläkin kainalossa, hieman enemmän vaaleata päässä, yksi läikkä pyllyssä ja puoliksi musta häntä.

Tämän pennun jälkeen levättiin taas, hoidettiin jälkikasvua ja kerättiin voimia.

Kuudentena ruskea narttu klo 01.12 painoa 106gTämä pentu on ihan järjettömän pieni, himpun reilu 100g, ja siis puolet pienempi kuin edellinen veljensä. Jostain syystä tätä pentua Armi teki aika kauan, mutta onneksi pentu oli heti tosi virkeä. Ruskeaa väriä on paljon. Ainut pentu jolla on jo nimi: SNADI.

Taas tuli lepotaukoa ja viimein Armi alkoi tehdä seitsemättä pentua.Tätä pentua avitettiin hieman syntymään, mutta valitettavasti uros oli jo kuollut. Pentu oli ilman pussia kuivana tulppana Armissa jumissa joten apua tarvittiin. Nyt kun olemme jälkikäteen miettineet synnytyksen kulkua ja tapahtumia ja järjestystä, tämän pennun kalvot puhkesivat luultavasti jo ennen 6. tyttöä, koska ennen kuin Snadi syntyi, tuli reippaasti vettä, mutta Snadi syntyi kuitenkin ehjässä pussissa. Kello oli viimeisen pennun syntyessä suunnilleen kolme.

Tällä hetkellä suurin huoli on Snadista. Kaikille pennuille annettiin Puppyboosteria heti kuolleen pennun jälkeen, samoin myös Armille. Armilla meinasi tosissaan voimat loppua tuota kuollutta tehdessä, ja eläinlääkäri oli jo langanpäässä antamassa neuvoja. Sattumaa on se, että päivystävä ell oli samainen nainen joka auttoi meitä kaksi vuotta sitten synnytyksessä, ja silloinkin hätä oli sama. Snadi sai tänään toisen annoksen boosteria. Se on kyllä ollut yllättävän virkeänä koko ajan, huoli on nyt siinä, että meni pitkälle iltapäivään ennen kuin sain sen ekan kerran tarttumaan tissiin. Olen nyt tänään kolmesti lypsänyt sille Armista ternimaitoa ja antanut pipetillä reilu millin kerrallaan. Ell sanoi että noin pienellä pennulla on maha ihan täpötäynnä kahdesta millistä. Nyt iltasella Snadi on ollut tississä kiinni muutaman kerran, mutta en tiedä kuinka se jaksaa imeä ja saako edes maitoa. Onneksi se on kuitenkin todella pirteä, ja nyt vihdoin ymmärsi että mitä pitää tehdä. Ell epäili että noin pieni pentu ei välttämättä opi imemään ollenkaan, mutta onneksi nyt on ainakin taito hallussa. En kyllä vielä hirveästi laskisi sen varaan että pääsen rekisteröimään kaikki 6 pentua... Seuraavat 3 vuorokautta taitaa olla ne kriittisimmät.

Kaksi milliä elämän eliksiiriä

Siellä se on tississä kiinni!
Kokoero pienimmän ja suurimman välillä on dramaattinen. Kaikista oikeanpuoleisin on se 200 grammainen uros, ja vieressä Snadi 106g. Meinaa kyllä itku tulla.
Armi on sitä mieltä että kaikki pennut ansaitsevat paikkansa. Se hoitaa jokaista yhtä tarmokkaasti ja huolella, ei mitenkään hyljeksi ketään. Kertulle se on muutaman kerran murahtanut, ja napannut kuonolle tai jopa pelkällä katseella ajanut sen tiehensä. Kerttua ei kuitenkaan pennut pahemmin kiinnosta, muutaman kerran se on tuosta laatikon ohi kävellyt, mutta ei ole edes yrittänyt tulla lähelle katsomaan. Hyvä näin.

Eli voin kai todeta että pentulaatikossa ainakin tällä hetkellä kaikki hyvin. Toivottavasti myös huomenna.


Heli oli taas mukana kätilöimässä, miljoonat kiitokset avusta, emme olisi kyllä selvinneet näin hyvin ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos tassunjäljistäsi!