Sivut

lauantai 22. syyskuuta 2012

Meidän isot pojat

Välillä vähän muuta asiaa kuin pelkkiä pentujuttuja.

Sinä päivänä kun pennut syntyivät, oli Kouvolan näyttely johon osallistuivat sekä Aatos että Eka. Tuomaroimassa oli Marja Talvitie. Molemmat saivat oikein hyvät arvostelut:

Aatos:
VAL ERI1 SA PU1 ROP
Erinomainen tyyppi. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen runko. Hyvä raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Hyvät liikkeet. Hieno häntä ja hyvä karva.

Eka:
AVO ERI
Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvä pää & hyvä runko. Hieman alas kiinnittynyt häntä. Riitävät etu- ja hyvät takakulmaukset Liikkuu hyvin. Hyvä karva. Tarvitsee lisää itsevarmuutta.

Eka keväällä 2012
 Molemmat pojat on kyllä ihan mahtavia pihakoiranuorukaisia ja olen erittäin ylpeä heistä!

Aatos kävi vielä vuoden lopuksi Heinolassa 15.9. pihakoirien erikoisnäyttelyssä ja sielläkin hienoin arvosteluin (Leila Kärkäs)

Keskikokoa hieman kookkaampi uros jolla riittävä rintakehän vahvuus. Taka-askel jäi hieman niukaksi. Niukasti kulmautunut sekä edestä että takaa. Ihastuttava pää ja ilme. Kauniisti taittuneet korvat. Hyvä otsapenger ja pään vahvuus. Hyvä kaula, hieman laskeva ylälinja. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvä karva ja väri.
VAL ERI1 SA PU2


Kaikin puolin ihastuttava Aatos
Meidän pojat ovat alkaneet saada rakkauskirjeitä :) Minusta on erittäin imartelevaa että narttujen omistajat ovat olleet kiinnostuneita Aatoksesta ja Ekasta. Ekan kanssa tosin kävin vähän huonosti; siitä pojasta ei ole sussuttelemaan 1/1 polvilausunnon vuoksi. Lonkkakuvat ovat vielä kennelliitossa arvioitavana.

Aatos on jo käynyt yksillä treffeillä tutustumassa erääseen sievään pihakoiraneitiin, ja ensi vuonna olisi tarkoitus treffata uudestaan, lemmekkäissä merkeissä. Onpa tuolle miekkoselle sovittuna lisääkin ensitapaamisia vielä tässä syksyn mittaan. Olemme Hannan kanssa samaa mieltä siitä, että Aatos voisi olla tässä tulevan vuoden aikana isänä yhdelle tai korkeintaan kahdelle pentueelle, sitten olisi järkevää pitää vuosi tai pari taukoa, ja katsoa että millaisia niistä ensimmäisistä pentusista on kasvanut. Ja jos vielä parin vuoden päästä vientiä riittää ja aiemmat pennut osoittautuvat kelpo pihakoiriksi, voidaan suunnitella toista kierrosta :)

3 kommenttia:

 1. Itse en koe uroskyselyitä mitenkään imartelevina, "parhaat" kyselijät ovat halunneet urostani esim. rekisteröimättömälle pihakoiranartulle, terveystutkimattomalle, aralle parantamaan luonnetta jne. Yksi kyselijä ei edes tiennyt mitä koiran rekisteröinti tarkoittaa...sanoi että jos se on sama kuin tunnistusmerkintä, niin sitten kyllä rekisteröidään. Eli tarkkana tulee uroksenomistajan aina olla.

  Myös tavoitteellisuus on tärkeää, ainakin minulle...jos ei uroksen jälkeläisiä esim. tutkita terveydeltään, tutkimattomuus kostautuu myös uroksen jälkeläisnäytössä (ja sehän ei tarkoita pelkästään sitä että uros on saanut aikaan pentuja)

  Ja sokerina pohjalla...myös narttuani kysyttiin lainaan, bostoninterrieriuros oli pentueeseen ajateltu isäksi...

  Että maailmaan mahtuu kaikenlaista, ymmärtänet miksen ole imarreltu=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi nuo kyselyt ovat ainakin vielä olleet asiallisia ja nartut myös. Kasvattajakurssin käyneitä, asioihin perehtyneitä, järkeviä ja kennelnimen omaavia miellyttäviä ihmisiä.

   Olen itse teroittanut kaikille pennunostajille terveystutkimuksen tärkeyttä, ja meinaan pyytää että sitten kun joku Pihapolkulainen uros ryhtyy isäksi, kyseisen pentueen kasvattaja kiinnittäisi asiaan myös huomiota (ja ohjeistaisi kasvattiensa omistajat tutkituttamaan koiransa).

   Ilmeisesti meidän kysely Capusta oli asiallinen, kun sitä ei heti torpattu =D

   Meillä Kerttu on saanut hassuja naimatarjouksia, mm. kylän seniori-parsonilta :)

   Olen vielä niin alkutaipaleella tässä kasvatushommassa, että kaikki positiivinen palaute tuntuu hyvältä, olipa se sitten näyttelymenestystä, uroskyselyitä, ihan "tavallista omien koirieni ihastelua" vieraiden suusta, omien kasvattien perheiden kiitoksia ja tyytyväisyyttä... Olen ollut otettu pentukyselyistäkin, varsinkin jos kyselijä on perehtynyt asioihin ja on kiinnostunut yhdistelmästä, eikä ole sellainen tyyppi että "pihakoira mulle ja heti, ihan sama kunhan on pihis" =D

   Poista
  2. Mutta täytynee siis varautua ja varoittaa noita urosten omistajiakin kaikenlaisista höperöistä kyselijöistä... :)

   Poista

Kiitos tassunjäljistäsi!