Sivut

torstai 27. syyskuuta 2012

Uusia juttuja

Pieni koiranpoikanen voi oppia joka päivä jotakin uutta. Vaikkapa sen että olohuoneen lisäksi on olemassa keittiö, makuuhuoneita ja vessa. Ja että yhdestä ovesta saattaa tupsahtaa vaikka pihalle asti.

Alkuun vähän jännitti
Piilossa!
Pikkuhiljaa porukka rohkaistui
(Musti, Snadi ja Myy)
Myy Murre ja Omppu reippaina
Myy ja Omppu
Sisällä on keksitty ja hoksattu myös kaikkea uutta ja kivaa. Esimerkiksi se että äitin ja siskon ruokakupissa onkin ihan eri herkut kuin omalla lautasella.

Vau miten maukkaita kanakauloja!
Jokainen kävi hakemassa omansa
(Kerttu kun ei ole niin tarkka eväistään)
Murre jäystää
Tästä kaulasta meinasi tulla kiista
Omppu vei omansa turvaan
Tää on mun!
Pentuset järsi tosi innokkaasti kanankauloja ja olen ihan varma että kyllä ne jotakin riekaleita sai irti. Tarkoitushan olisi opettaa nämä pennut sekasyöjiksi, että maistuisi sekä nappulat että barf. Jokainen uusi koti saa sitten vapaasti valita mitä se oma koira kotona syö. Tällä hetkellä pennuille maistuisi kaikista parhaiten pelkkä jauheliha, mutta jokaisella aterialla joukossa on kyllä jotakin muutakin; vuorotellen raksupuuroa, säilykettä, kermaviiliä, kananmunaa... Pitää osata syödä vähän kaikenlaisia makuja! Hyvin nuo ovat kyllä syöneetkin, tytöillä on painoa kilon molemmin puolin, pojilla reilu puolitoista kiloa.

Yhtenä päivänä herkuteltiin myös possunkorvalla
Armi kantoi possunkorvan pennuille ja nakkasi sen lattialle. Pennut saivat aikansa haistella korvaa ja sitten Armi nappasi sen takaisin lähelleen ja jäi tarkkailemaan tilannetta. Koko joukko kerääntyi Armin ympärille mutta mamma päättikin pitää lapsilleen pienen koulutussession. Aina kun pikkukuono tuli liian lähelle Armilta pääsi MUR! Jos joku pikkukuono oli erityisen sinnikäs, joutui se kuononen puristuksiin mamman kitaan. Armi sanoi; tämä on minun, kunnioita sitä! Vähän ajan päästä se luovutti korvan takaisin pennuille.

Tämän parempaa kuvaa en valitettavasti tästä valistustuokiosta saanut
(possunkorva on siellä Armkin posken alla)
Samantyyppinen koulutus jatkuu myös tissillä. Armi antaa pentujen imeä vielä useamman kerran päivässä ja ilmeisestikin pennut syövät edelleenkin hellin hampain, koska perustilanteessa ketään ei tarvitse ojentaa. Muutaman kerran Armi on heittäytynyt lattialle kyljelleen ja odottanut että pennut ovat tulleet parin sentin päähän tisseistä, ja sitten karjaissut ne kauemmas.

Iltapalaa pystybaarissa

2 kommenttia:

 1. Oi mikä piilottelukuva! Etenkin keskimmäisen pennun (Myykö se on?) ilme on varsin veikeä.

  Pikkubarffaajat näyttävät päässeen hyvin alkuun :) Meidän Lilli rrrrrrrrakastaa kauloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyhän se :) Jo näin pienet pennut on oikeasti tosi ilmeikkäitä, niin kasvoiltaan kuin kropalltaan ja liikkeiltäänkin.

   Olin itsekin vähän hämmästynyt että kuinka hanakasti pennut kävivät kaulojen kimppuun, taisi olla tosi jännää ja herkkua.

   Poista

Kiitos tassunjäljistäsi!