Sivut

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Aatos teki Armit!

Saanen ylpeänä esitellä:

 FI MVA Pihapolun Aatos
Von Aatos
Ette voi uskoa millainen huima fiilis on olla kannustamassa ensimmäistä omaa kasvattiaan näyttelyssä muotovalioksi. KV näyttely oli Mikkelissä ja tuomarina toimi virolainen Maret Kärdi. Kymmenisen kilometriä ennen Mikkeliä mulle tuli sellainen suolisolmu mahaan etten tiennyt miten päin olisin loppumatken ajellut, ja tilanne helpotti vasti kun poikanen sai SERTi-ruusukkeen hampaisiinsa. Sitten alkoi toisenlainen hyvänolonkutina :)

Uskomattoman tästä tapahtumasta tekee se että otsikon mukaisesti Aatos teki Armit, eli valioitui ensimmäisessä mahdollisessa avoimen luokan näyttelyssä vain muutama päivä 2v synttäreiden jälkeen. Ihan hullua!

Onneksi kehä oli heti aamulla  niin ei tarvinut jännittää koko päivää helteessä. Olikin kyllä ihan kamalan kuuma!

Aatos sai mahtavan pitkän ja laadukkaan arvostelun:
2v. keskikokoa suurempi ryhdikäs sopivilla mittasuhteilla. Hyvin lihaksikas uros. Erinomaiset kulmaukset, sopiva raajaluusto. Terhakkailmeinen uroksen pää. Hyvin kannetut korvat. Korrekti purenta. Hyvät posket. Oikeanmalliset sointuvanväriset silmät, hyvä pigmentti. Tukeva kaula, seisoo aavistuksen laskevalla linjalla. Reippaasti pystyssä kannettu häntä, muuten hyvä hännänkiinnitys. Tasapainoiset tehokkaat liikkeet. Oikeanlainen karvapeite. Toivoisin rungonmyötäisemmät kyynärpäät.
AVO ERI1 SA PU2 SERT FI MVA


Hampaat on
Liikkuu hyvin

ja iloisesti :)
On se vaan niin mahdottoman komea ja miehekäs
Pihakoiria ei ollut paikalla kuin 3 kappaletta, Aatoksen lisäksi kisaamassa oli tosi paha kilpakumppani Bruno ja söpöläinen Hilla.

ROP Pousoda Casanova "Bruno"
Yacatis Ilopilleri Inis "Hilla"
Hilla on meille sukua, Armin emo Inkku on Hillan emon Siirin sisko, eli Armi ja Hilla on serkkuja :)

Aatos tykkäsi Hillasta (niinkuin kaikista tytöistä)

Tutustutaan
Miehekkäästi päällekäyvä tyyppi :)
En kyllä vieläkään meinaa uskoa tätä todeksi. Oikein hyvälle tuntuu, vaikka näyttelymenestys onkin vain pieni osa siitä mitä koiran omistaminen ja kasvattaminen on. Viimeaikoina on käyty paljon todella hyvää, laadukasta ja asiallista keskustelua (jalostus)koirien luonteesta. Komean ulkomuodon edelle kiilaa kiistatta koiran luonne ja terveys, pääkopan sisältö ratkaisee sen millaiseksi jokapäiväinen arki koiran kanssa muodostuu. Onnekseni tämän A-pentueen luonteet ovat Kerttua lukuunottamassa kunnossa, ja Kerttukin petraa koko ajan.

Mutta pari kuvaa vielä Aatoksesta, tässä se näyttää niin Armille :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos tassunjäljistäsi!